Här kommer ett mycket lättbakat och väldigt gott bröd! Detta bröd känns lite grövre och mättar bra.
Såhär gör man för att baka detta saftiga och goda bröd. (Det blir en limpa):
Sätt ugnen på 160-175 grader (160 räcker om man har en effektiv varmluftsugn).
Klä en normalstor brödform med bakplåtspapper och pensla på lite olivolja och bröa med po-fiber.
Blanda följande torra ingredienser:
3,3 dl potatismjöl (200 gram)
1 dl pofiber (20 gram)
2 tsk psyllium (finns på påse - märke Finax - OBS! inte psylliumfrön. Det ska vara ett finmalt pulver).
1,5 tsk bikarbonat
1,3 dl mandelmjöl (50 gram)
0,5 tsk salt
1 dl sesamfrön
0,75 dl sötmandel (Denna ska hackas. Går bra i en blender eller i en matberedare).
Blanda runt!
Tillsätt sedan:
3 dl maturell yohurt (lite drygt).
0,75 dl ljus sirap.
Häll upp "smeten" i brödformen och grädda mitt i ugnen ca 50 min.
Låt brödet svalna ordentligt innan du skär i det, så det hinner "sätta sig".
Nu är det bara att njuta!
![Recept vid korsallergi mot gräs](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7gkoIkjslj1_UjAiE1pdAGkBO7GLyaNshrlSuixrWFCGLiIGSWS7LnzjE8xsu1vl1rZIQC1vgT5-SquKmd68Ht3s7a7nQzVonADSkEXreVvZS7HSbwymg0CB2TZqssniEGmQxAaWvOLQ/s1600/Senaste+bild+aug.jpg)
En höstdag vaknade vår gräsallergiske 11-årige son med halsont, illamående och magont som inte ville gå över. Efter veckor med utredning visste vi fortfarande inte vad som var fel. Då bestämde vi oss för att utesluta vete, korn, råg, havre, ris, majs, baljväxter, lök mm. ur kosten. Tillståndet förbättrades dramatiskt. Kunde det röra sig om korsallergi mot allt som är besläktat med gräs? Här har vi samlat recept som vi numera inte klarar oss utan. Välkomna att ta del av våra erfarenheter.
måndag 2 september 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar