måndag 2 september 2013

Lättbakat bröd med sesamfrön och mandel.....

Här kommer ett mycket lättbakat och väldigt gott bröd! Detta bröd känns lite grövre och mättar bra.




Såhär gör man för att baka detta saftiga och goda bröd. (Det blir en limpa):

Sätt ugnen på 160-175 grader (160 räcker om man har en effektiv varmluftsugn).

Klä en normalstor brödform med bakplåtspapper och pensla på lite olivolja och bröa med po-fiber.

Blanda följande torra ingredienser:

3,3 dl potatismjöl (200 gram)
1 dl pofiber (20 gram)
2 tsk psyllium (finns på påse - märke Finax - OBS! inte psylliumfrön. Det ska vara ett finmalt pulver).
1,5 tsk bikarbonat
1,3 dl mandelmjöl (50 gram)
0,5 tsk salt 1 dl sesamfrön
0,75 dl sötmandel (Denna ska hackas. Går bra i en blender eller i en matberedare).

Blanda runt!

Tillsätt sedan:

3 dl maturell yohurt (lite drygt).
0,75 dl ljus sirap.

Häll upp "smeten" i brödformen och grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt brödet svalna ordentligt innan du skär i det, så det hinner "sätta sig".

Nu är det bara att njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar