måndag 28 januari 2013

Pannkakor utan vetemjöl, rismjöl eller majsmjöl




Världens godaste pannkaka! Helt utan vetemjöl, ris- eller
majsmjöl.

Vi har tre barn och i en barnfamilj är det nog mer regel än undantag att äta pannkakor några gånger i månaden. Men vad gör man när ett av barnen plötsligt inte kan äta av de vanliga pannkakorna? De innehåller ju vetemjöl och det funkar ju inte med glutenfritt mjöl, rismjöl eller majsmjöl heller i vårt fall.

Vi har experimenterat med potatismjöl och potatismos och tycker att resultatet av nedanstående recept är så nära vanliga pannkakor man kan komma. Receptet är bara för en person (jag brukar vispa ihop denna "specialpannkakssmet" i en liten skål bredvid samtidigt som jag steker vanliga pannkakor till de andra barnen). Det blir ca 3st pannkakor. Vill man göra fler, är det bara att dubbla eller "trippla" :) receptet nedan.


Pannkakor på potatismjöl och potatismos (Till en person, ca 3st pannkakor)




Knäck ett ägg i en liten skål eller bunke. 


Häll i 2 msk potatismjöl. Vispa ordentligt.
Tillsätt därefter 0,5 dl mjölk. Vispa igen.


Rör ner 1 dl färdigt kallt (hemmagjort) potatismos. 


Vispa igen till en slät smet. Salta eventuellt
lite grand. Detta behövs ofta inte, eftersom
potatismoset redan har lite lagom med sälta.


I med smör i stekpannan. 


Stek pannkakorna på medelvärme. 


Så här fina blir de. 


Färdig att avnjutas med lite sylt. 


Mums! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar