Här kommer ett brödrecept som vi har utvecklat lite utifrån vårt ursprungsrecept på potatisbaserat bröd.
Potatis & mandelmjölsbröd
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj två brödformar (inte alltför stora) med olivolja och pofiber.
3. Vispa 4 ägg så luftigt du kan.
4. Tillsätt 0,5 tsk socker samt 3 kryddmått salt. Vispa igen.
5. Blanda samman de torra ingredienserna i en separat bunke / skål:
Knappt 2 dl potatismjöl (100 gram)
0,8 dl po-fiber (10 gram)
0,25 dl mandelmjöl (10 gram)
1 tsk psyllium (85% kostfiber. Finns att köpa på påse, tillverkare Finax - obs, detta är som ett pulver - inte i fröform!
1,5 tsk bakpulver.
6. Sikta / vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet.
7. Fördela smeten i de båda brödformarna och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Brödet blir inte tillräckligt högt för att kunna skäras i skivor, som ett vanligt bröd. Skär i stället brödkakorna i sneda breda bitar och dela dem längs med som tekakor. Går utmärkt att frysa in uppskuret. Enkelt att ta fram och antingen tinas i micron några sekunder och även gott att rostas.
En höstdag vaknade vår gräsallergiske 11-årige son med halsont, illamående och magont som inte ville gå över. Efter veckor med utredning visste vi fortfarande inte vad som var fel. Då bestämde vi oss för att utesluta vete, korn, råg, havre, ris, majs, baljväxter, lök mm. ur kosten. Tillståndet förbättrades dramatiskt. Kunde det röra sig om korsallergi mot allt som är besläktat med gräs? Här har vi samlat recept som vi numera inte klarar oss utan. Välkomna att ta del av våra erfarenheter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar