tisdag 20 augusti 2013

Brödkakor med potatismjöl, po-fiber samt mandelmjöl

Här kommer ett brödrecept som vi har utvecklat lite utifrån vårt ursprungsrecept på potatisbaserat bröd.




Potatis & mandelmjölsbröd

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj två brödformar (inte alltför stora) med olivolja och pofiber.
3. Vispa 4 ägg så luftigt du kan.
4. Tillsätt 0,5 tsk socker samt 3 kryddmått salt. Vispa igen.
5. Blanda samman de torra ingredienserna i en separat bunke / skål:

Knappt 2 dl potatismjöl (100 gram)
0,8 dl po-fiber (10 gram)
0,25 dl mandelmjöl (10 gram)
1 tsk psyllium (85% kostfiber. Finns att köpa på påse, tillverkare Finax - obs, detta är som ett pulver - inte i fröform!
1,5 tsk bakpulver.

6. Sikta / vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet.
7. Fördela smeten i de båda brödformarna och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

Brödet blir inte tillräckligt högt för att kunna skäras i skivor, som ett vanligt bröd. Skär i stället brödkakorna i sneda breda bitar och dela dem längs med som tekakor. Går utmärkt att frysa in uppskuret. Enkelt att ta fram och antingen tinas i micron några sekunder och även gott att rostas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar